FRUMUSETEA=ATU-UL TAU!Cercetarile din domeniul stiintelor comportamentale subliniazaă ca alegerea potrivita a ochelarilor de soare poate creste cu peste 70% anumite valori estetice ale expresiei fetei.

Delicatetea
O fata slaba, ovala, cu trasaturi delicate, fine, fara pometi evidenti, fara ascutimi, dar nici rotunjimi exagerate, cere ochelari ale caror linii de constructie sa fie elegante. Astfel, indiferent de moda, eleganta expresiei este amplificata de modelele de ochelari cu rame subtiri, discret curbate, cu lentile de forma dreptunghiulare fara colturi, ce permite vederea pometilor bronzati, dar nu si a sprâncenelor. Dimensiunile mari scad din efectul delicatetei. Se întelege ca nu se admit culori stridente si în niciun caz rosu, verde, alb, pentru rame, sau negru spre opac, pentru lentile.

Frumusete rece
Orice femeie, indiferent de liniile trasaturilor fetei, poate alege ochelari cu linii de contur ceva mai reci. Astfel, ochelarii cu rame mai late, prinse la baza unor lentile lungi dreptunghiulare, dar înguste pun în evidenta o frumusete mai distanta, aproape regala. Este bine sa reamintim ca aparenta rece a expresiei de multe ori atrage mult mai mult decât o expresie de ansamblu foarte calda, ce pare prea usor de cucerit. Efectul de frumusete rece poate fi amplificat si de unirea nazala a celor doua lentile, printr-o punte lata de 1-1 ? cm. Culoarea pentru lentile nu poate fi decât gri, albastru sau violet si verde dar foarte transparent în cazul ochilor verzui,sau galbeni.

Feminitate calda
Femeile cu un aspect cald al chipului, de regula asociate cu ochi caprui sau negri mai mari, gene lungi, buze mai groase si expresie zîmbitoare pot amplifica acest atu foarte mult prin modelul ochelarilor. Linia ochelarilor trebuie sa aiba în acest caz curbe cu linie predominanta. Lentilele usor mai rotunjite la coltul inferior si ramele curbate usor pot avea un efect special. Culoarea lentilelor poate fi oricare, însa în asortare estetica cu ramele ceva mai late si în niciun caz metalice. Este de preferat sa se evite negru “opac” si verde mar .

Frumusete misterioasa
Ochelarii negri cu lentile mari si rame foarte curbate pot crea iluzia de ascuns si magic siu pot favoriza oricare tip de fizionomie dar mai ales fetele alungite si tenul ceva mai închis. Ramele trebuie sa fie foarte late si sa aiba un model de prindere de lentile mai straniu, nu foarte clasic.

Frumusete dura
Frumusetea dura avantajeaza fizionomiile mai colturoase, dar si cele foarte rotunde. Aspectul un pic agresiv al ochelarilor cu lentile usor orientate în “V” reduce semnificativ din aspectul colturos sau cel foarte rotund, daca lentilele sunt deschise si de dimensiuni mai mari. Ramele mari, foarte late sunt, de asemenea, preferate pentru a redistribui atentia privitorului asupra fetei ca întreg si a evita contactul vizual cu forme colturoase. Culoarile recomandate sunt gri, bleu sau purpuriu deschis.

Frumusete stranie
Evidentierea frumusetii prin neobisnuit si socant este compatibila cu oricare tip de fizionomie si temperament. Ochelarii de dimensiuni foarte mari, uniti la baza nazala, cu lentilele prinse în josul unei rame metalice discrete, curbate, sunt cei care creeaza un efect de soc. Se asemenea, si ochelarii mari negri de tip “motociclist” au acelasi efect. Culorile admise pentru pastrarea componentei estetice trebuie sa fie asortate cu un obiect vestimentar sau un accesoriu. Merita metionat ca astfel de ochelari, cu o vestimentatie ceva mai excentrica si chiar un costum de baie mai putin obisnuit, pot face ca socantul sa devina ridicol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: